Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Ιδέες για κατασκευές καρτών για τη γιορτή της μητέρας


ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΣ

Κάρτα καρδιά
  1. Κόβετε ένα χαρτόνι άσπρο, σε λίγο μικρότερο μέγεθος από έναχαρτί Α4.
  2. Σχεδιάστε μια καρδούλα σε κόκκινο χαρτόνι.
  3. Κολλήστε την καρδιά στην μέση της κάρτας.
  4. Βάλτε κόλλα γύρω γύρω γύρω από την καρδιά και στολίστε με χρωματιστά μπαλάκια από γκοφρέ χαρτί.
  5. Από μέσα μπορείτε να γράψετε μια ευχούλα για την μαμά, ή μπορείτε να ζωγραφίσετε ή να στολίσετε όπως θέλετε το εσωτερικό της κάρτας.

img_3175
Κάρτα μαργαρίτα
Στο ίδιο στυλ με την άλλη κάρτα, σχεδιάζετε μια μαργαρίτα και στολίστε με μπαλάκια από γκοφρέ χαρτί ή να κάντε κολλάζ με διάφορα υλικά.
img_3189
Μεταγιόν καρδιά από πηλό
Παίρνετε πηλό, τον ανοίγετε και θα πρέπει να έχετε μια φόρμα για να βγάλετε το σχεδιάκι. Αν δεν έχετε καρδούλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια άλλη φόρμα επιθυμείτε! Βγάζοντάς το από την φόρμα, με ένα μολύβι κάνετε μια τρυπούλα για να περάσει το λουράκι. Αφήνετε να στεγνώσει και γυρνάτε και από την άλλη πλευρά να στεγνώσει καλά.
img_3176 img_3177
Μπορείτε να την βάψετε με τέμπερες, και προτού στεγνώσει να την στολίσετε με χρυσόσκονη για να λάμψει και το μόνο που μένει είναι να βάλετε ένα κορδονάκι ή μια κορδέλα για να το κρεμάσει η μαμά στο λαιμό της.

Λουλούδι από γκοφρέ χαρτί


Παρακάτω δείτε φωτογραφίες από τα λουλούδια.
dsc03938 dsc03932 dsc03933 dsc03936 dsc03934
dsc03935

dsc03937

 «ΚΑΡΤΑ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ
To πατρόν για την ανθοδέσμη θα το βρείτε ΕΔΩ: patron_karta_anthodesmhανθοδέσμη-κάρτακαι για τα υπόλοιπα κομμάτια (τουλίπα και φύλλα), πατήστε ΕΔΩ: Giorti Miteras- Patron gia kartes
Για να φτιάξετε την τρισδιάστατη τουλίπα στο εσωτερικό της κάρτας, δεν υπάρχει ιδιαίτερη δυσκολία. Απλά διπλώνετε τις τουλίπες στη μέση και τις κολλάτε μεταξύ τους. :) Για τους πολύ αρχάριους όμωςς, βρήκα και ένα επεξηγηματικό βιντεάκι που πιστεύω οτι θα σας βοηθήσει… :)

2. «ΚΑΡΤΑ ΑΓΚΑΛΙΑ»
Για τη συγκεκριμένη κάρτα, μπορείτε να κόψετε τα χεράκια, από το πατρόν που θα βρείτε ΕΔΩpatron_xeria αλλά σας έχω μια πρόταση και για το εσωτερικό της…Ζωγραφίστε και συμπληρώστε την κάρτα.Karta anthodesmi3. «ΚΑΡΤΑ ΚΑΡΔΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: