Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Γενεαλογικό δέντρο

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που μπορούμε να φτιάξουμε το γενεαλογικό μας δέντρο με τη βοήθεια του υπολογιστή.
Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε ένα βιντεάκι μιας εταιρείας που βοηθά ανθρώπους 
να φτιάξουν το δικό τους γενεαλογικό δέντρο και να βρουν πληροφορίες για συγγενείς τους που σχετίζονται με τη γενιά τους.
http://www.myheritage.gr/#play_video

Μαζί με τους γονείς σας μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας προγράμματα για να φτιάξετε το οικογενειακό σας δένδρο ή να εγγραφείτε σε εταιρίες όπως αυτή που αναφέραμε παραπάνω. Ενδεικτικά κάποιες από αυτές θα βρείτε στους παρακάτω υπερσυνδέσμους:
http://www.genopro.com/el/
http://www.dwrean.net/2013/10/myheritage.html


Το ξέρατε;

Το μεγαλύτερο γενεαλογικό δέντρο του κόσμου περιλαμβάνει
13 εκατομμύρια συγγενείς που βρίσκονται σε διάφορες χώρες!

Το γιγάντιο γενεαλογικό δέντρο παρουσιάστηκε από τον Γιάνιβ Έρλιχ, ερευνητή του γνωστού Ινστιτούτου Whitehead στη Μασαχουσέτης, σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής που πραγματοποιήθηκε στη Βοστόνη στις 24 Οκτωβρίου 2013.
Το γενεαλογικό δέντρο είναι διαθέσιμο για τους ενδιαφερόμενους επιστήμονες, είπε ο Έρλιχ, ωστόσο τα ονόματα έχουν απαλειφθεί από τη βάση δεδομένων για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας.

Την έρευνα του Έρλιχ και των συνεργατών του αξιοποίησε μια διαδικτυακή υπηρεσία γενεαλογικών δέντρων στην οποία έχουν καταχωρήσει εθελοντικά τα προφίλ τους 43 εκατομμύρια άτομα, κυρίως Αμερικανοί. Χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο λογισμικό υπολογιστικής βιολογίας, ο Έρλιχ δημιούργησε μια σειρά γενεαλογικών δέντρων τα οποία περιλαμβάνουν από μερικές χιλιάδες άτομα έως 13 εκατομμύρια συγγενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: