Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Προτάσεις για βιβλία

Γ’ – Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

πολύτιμα-1293650131
Πολύτιμα δώρα
Συγγραφέας: Μάνος Κοντολέων

Εικονογράφηση: Ρίτα Τσιμόχοβα
Εκδόσεις: Πατάκη, 2009

Σελίδες: 30
Υπάρχουν κάποιες πέτρες που τις λένε πολύτιμες: τα διαμάντια, τα μαργαριτάρια, τα σμαράγδια.

 Είναι πολύτιμες γιατί είναι όμορφες, μα και σπάνιες. Όμορφα και σπάνια είναι και κάποια συναισθήματα. Σαν κι αυτά της αγάπης, της προσφοράς και του έρωτα. 

Και υπάρχουν κάποια παραμύθια που μιλάνε για όλα αυτά.
Στιγμιότυπο 2014-06-04, 8.15.50 π.μ.
Ο άνθρωπος που έτρεξε για έναν ολόκληρο λαό!
Συγγραφέας: Σγουρός Γιώργος, Κοντού Μαρία

Εικονογράφος: Σγουρός Γιώργος

Εκδόσεις: Πατάκη

Σελίδες: 40
Στέλιος Κυριακίδης, ο µεγάλος Έλληνας µαραθωνοδρόµος που συνέδεσε το όνοµά του µε την αγάπη για τον αθλητισµό και µε την αξία της προσφοράς, ξεπερνώντας τον εαυτό του και πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο!
Αθλητής µε σηµαντικές διακρίσεις στις µεγάλες αποστάσεις πριν από τον Β΄ Παγκόσµιο πόλεµο, το 1946 πουλά τα υπάρχοντά του για να µπορέσει να αγωνιστεί στον διεθνή µαραθώνιο της Βοστόνης. Εκεί, αδύναµος και υποσιτισµένος, και παρά τις έντονες αντιρρήσεις των γιατρών, αγωνίζεται απέναντι στους σπουδαιότερους αθλητές της εποχής, πετυχαίνοντας να χαρίσει στη βασανισµένη πατρίδα του τη χαρά της νίκης αλλά και να τραβήξει την προσοχή ολόκληρου του κόσµου πάνω στο µεγάλο δράµα της.
Η ανθρωπιστική βοήθεια και τα χρήµατα που συγκεντρώνει µετά τη νίκη του από τους οµογενείς της Αµερικής, το περίφηµο «πακέτο Κυριακίδη», χαρίζουν ανακούφιση στην Ελλάδα της µετακατοχικής περιόδου, ενώ ο ίδιος τιµάται ως εθνικός ήρωας για την ανεκτίµητη προσφορά του στην πατρίδα.
Στιγμιότυπο 2014-06-04, 8.17.07 π.μ.
Η Ορτανσία φυλάει τα μυστικά
Συγγραφέας: Χριστίνα Φραγκεσκάκη

Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη
Εκδόσεις: Κέδρος, 2011
Σελίδες: 71
Γιορτινό χειμωνιάτικο βράδυ, και η ντροπαλή κυρία Αριάδνη, που κάποτε ήταν δασκάλα κι είχε όλα του κόσμου τα παιδιά αλλά τώρα ζει μόνη με τη γάτα της και τα βιβλία της, συναντά στην αυλή της κοινής τους κατοικίας τη μικρή Φερστέ. Ποια είναι η Φερστέ και γιατί μένει στο υπόγειο; Γιατί οι γονείς της έχουν λυπημένα μάτια και πώς βρέθηκαν εδώ; Ποιο είναι το μυστικό της κυρίας Αριάδνης και ποιο το μυστικό της Φερστέ; Ποιος φυλάει τα μυστικά τους; Και… γίνονται ποτέ τα όνειρα αλήθεια; 

Μια ιστορία για τη χαρά της φιλίας και της συνύπαρξης. Για την αλήθεια που ενώνει τις παροιμίες των λαών και τους ορόφους των πολυκατοικιών μας. Μια ιστορία για το ανέλπιστο δώρο της εμπιστοσύνης και της ανταλλαγής… Για τα όνειρα που γίνονται αλήθεια, όπως στα… παραμύθια!

Μια ιστορία γεμάτη τρυφερότητα για παιδιά κάθε ηλικίας.
2272
Αγαπώ μια γάτα, εντάξει;
Συγγραφέας: Αντώνης Δελώνης

Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη

Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2006

Σελίδες: 122
Ο Ποτ είναι ένας αξιοπρεπέστατος σκύλος που ζει σε ένα θερμοκήπιο. Η Μελίσσα είναι μια χαριτωμένη γάτα, που ο Ποτ της σώζει τη ζωή «ένα βράδυ που “βρεχε, που “βρεχε μονότονα». Και να… που γίνεται ένα μικρό θαύμα: ο Ποτ αγαπά παράφορα τη Μελίσσα και της ζητά να τον παντρευτεί! Απίστευτα πράγματα… Μέσα σ” αυτό το χιουμοριστικό μυθιστόρημα συμβαίνουν κι άλλα πολλά και περίεργα. Και με αφορμή την «τρελή αγάπη» ενός σκύλου για μια γάτα, περνούν πάρα πολλά μηνύματα για τις σχέσεις των ζώων, την οικολογία, την ειρήνη αλλά και το σεβασμό του ανθρώπου προς τα ζώα. 
Ένα τρυφερό και διασκεδαστικό βιβλίο!


Καλό Καλοκαίρι - Βιβλία για τις Διακοπές - Παιδιά που έχουν τελειώσει την Γ΄ Δημοτικού
κάνε κλικ εδώ για να ξεφυλλίσεις το βιβλίο

Δεν υπάρχουν σχόλια: