Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Γνωρίζατε ότι:

Γνωρίζατε ότι:

  • Η άμμος της Θάλασσας μπορεί να σας βοηθήσει σε περίπτωση που σας τσιμπήσει μέδουσα; Γεμίστε την χούφτα σας με άμμο και τρίψτε το σημείο του σώματος που είναι κολλημένα τα πλοκάμια της τσούχτρας για να φύγουν τα κεντριά.
  • Γνωρίζατε ότι:
    Το καρπούζι πρώτα απ’ όλα ωριμάζει από μέσα προς τα έξω. Δηλαδή, ωριμάζει από την καρδιά προς την πρώτη στρώση. Αυτό συμβαίνει για τον εξής απλούστατο λόγο: για να βοηθήσει στη δημιουργία αναπαραγωγής επόμενων γενεών! Δηλαδή πιο απλά, αυτό γίνεται για να δημιουργήσει απογόνους και να μην αφανιστεί το καρπούζι ως φυτό-φρούτο!
  • Γνωρίζατε ότι:
    Η περιοχή Κατατούμπο στη Βενεζουέλα είναι το πιο κεραυνοβολημένο σημείο στον πλανήτη με 1.200.000 κεραυνούς κάθε χρόνο.Εκεί που ο ποταμός Κατατούμπο συναντά τη λίμνη Μαρακαΐμπο, ή «αιώνια καταιγίδα», ένα θαυμαστό φυσικό φαινόμενο που μαίνεται στον ουρανό για έως και 160 νύχτες τον χρόνο.Μετρώντας περίπου 280 κεραυνούς ανά ώρα πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός που χρησιμοποιείται για αιώνες από τους ναυτικούς της Καραϊβικής στην εποχή της αποικιοκρατίας, οι οποίοι του έδωσαν το ψευδώνυμο «Ο φάρος Κατατούμπο». Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: